14:00 - 20:00

Kedd - Szerda - Csütörtök

1026 Budapest

Szilágyi Erzsébet fasor 45/b

+36 30 242 2612

borbala.toth2@gmail.com

A genogram mint transzgenerációs rendszertérkép

A genogram alkalmazásának lehetőségei és buktatói a családterápiás gyakorlatban

Tóth Borbála – Elblinger Csaba

Műhelymunkánkban szeretnénk bemutatni a családterápiában jogosan tért hódító módszertani eszköznek, a genogram felvételnek a lehetőségeit a komplex családi minták megragadásában.

Ehhez ízelítőül a genogramfelvétel hasznának elméleti hátterét, valamint a gyakorlatban való alkalmazását is szeretnénk érzékeltetni, és közös együttgondolkozásra várjuk a workshop réztvevőit, hogy vajon a genogramfelvétel lehetőségei a szociometrikus technikáig terjednek-e, vagy a genogram alkalmas egy mélyebb, a transzgenerációkon keresztül megjelenő családi mintázatok megragadásához, és akár a családban rejlő titkok felgombolyításához.

Mint minden pszichoterápiás beavatkozás esetén, így a genogram felvételkor is felmerül, a „Mikor? Milyen céllal? Kivel? Hogyan?” stb. kérdések végig gondolása.

Az elméleti háttér mellett saját családterápiás gyakorlatunkból vett példákból, rövid esetillusztrációkon keresztül próbáljuk megragadni a genogram használatának lehetséges érvényességi körét és buktatóit.

A workshopon számítunk a résztvevők, – a gyakorló és jelenleg képződő családterapeuták – személyes élményeire és tapasztalataira, és saját családterápiás gyakorlatukból vett esetillusztrációik bemutatására, hogy segítségül szolgáljanak a „családi térképviszonyok” feltárásához, valamint az alkalmazás különböző szempontjainak kibontásához.

Related posts

Kossuth rádió – „Vendég a háznál” interjú

2022.08.23-ai adás 2022.08.24-ei...

Continue reading
by Tóth Borbála

Magyarország videós arcképcsarnoka 2012 – Tóth Borbála

...

Continue reading
by Tóth Borbála

Szakmai interjúk: „Hegyvidék tv”- Minőségi idő

Hegyvidék TV-n leadott 3 műsor, itt is megtekinthető, ajánlom mindenki figyelmébe...

Continue reading
by Tóth Borbála