14:00 - 20:00

Kedd - Szerda - Csütörtök

1026 Budapest

Szilágyi Erzsébet fasor 45/b

+36 30 242 2612

borbala.toth2@gmail.com

Gyermekkori abúzus és traumatizáció

Témafelvetésünkben világszerte a családon belüli egyre gyakoribb szexuális abúzus pszichodinamikai elemzésére teszünk kísérletet.
A problémafelvetésben a médiák felelősségét is firtatjuk, figyelembe véve a nézőre tett „küszöb alatti” ingerek hatását.

A családon belüli áldozattá válást transzgenerációs mintázatok szemszögéből vizsgáljuk, különös tekintettel a szocio-kulturális hatásokra.

A szocializációs folyamatban a gyermek áldozattá válása során mindkét szülő szerepét vizsgáljuk. Elemzésünk kitér a gyermek mint „intimitás pótlék” jelenségkörére, a korai praecox élményekre, ezzel komolyan veszélyeztetve a gyermek további egészséges személyiségfejlődési folyamatát.

A fenti problémákkal részben gyermekekkel való pszichoterápia során valamint felnőtt egyéni pszichoterápiás esetek kapcsán találkoztunk, amelyekben sok esetben, hogy szexuális abúzus van a változatos tünetek hátterében csak „véletlenül” derültek ki. Ezek közül néhányat ismertetünk.

Végül saját állásfoglalásunkat és tapasztalatunkat összegezzük a témával kapcsolatosan a felmerülő szakirodalmi hivatkozásokkal egybevetve.

Related posts

Kossuth rádió – „Vendég a háznál” interjú

2022.08.23-ai adás 2022.08.24-ei...

Continue reading
by Tóth Borbála

Magyarország videós arcképcsarnoka 2012 – Tóth Borbála

...

Continue reading
by Tóth Borbála

Szakmai interjúk: „Hegyvidék tv”- Minőségi idő

Hegyvidék TV-n leadott 3 műsor, itt is megtekinthető, ajánlom mindenki figyelmébe...

Continue reading
by Tóth Borbála