14:00 - 20:00

Kedd - Szerda - Csütörtök

1026 Budapest

Szilágyi Erzsébet fasor 45/b

+36 30 242 2612

borbala.toth2@gmail.com

GENODRÁMA MŰHELY

Tóth Borbála

Klinikai – és mentálhigiéniai szakpszichológus, családterapeuta,

pszichodráma-vezető

„Ki emlékszem, hogy több vagyok a soknál,

Mert az őssejtig vagyok minden ős- …”

József Attila

Genodráma műhelyre várom mindazokat, akik szeretnének rálátni saját családfájukra és családi mintázataikra. A Genodráma az egyént a családi viszonylatainak rendszerében látja. A módszer magában foglalja a családterápiában már meghonosodott genogram, (családfa) felvételt, amelyet dramatikusan dolgoz tovább. Így olyan transzgenerációs térképet kapunk, ahol a három generációt magában foglaló családfa kézzelfogható reprezentációját adja a komplex családi mintáknak. Ebben a keretben lehetőség nyílik a jelen élethelyzeti problémák és elakadások hátterében meghúzódó, a bennünk élő családi mintázatokkal szembe nézni. A fókuszban a családtagok közötti kapcsolatok intenzitásának megjelenítése áll. Az ismétlődő, a személyes fejlődést gátló tudattalanul cipelt minták felismerésével és feldolgozásával lehetőség nyílik ezeknek a mintáknak a személyre és a családra ható korrekciójához, átdolgozásához.

A csoportkeret a családi narratívák (elbeszélések) révén lehetőséget nyújt, hogy bepillantást nyerjünk a családi tudattalan felbukkanó tartalmaira.

A műhelymunka egy-két esetben lehetőséget biztosít a családfák dramatikus színpadra állítására, megjelenítve azokat a családi „örökségeket”, amelyekből a protagonista nemcsak az elakadásokat érheti tetten, hanem ahonnan a családi erőforrásait is merítheti

 

További információ: www.tothborbala.hu

Related posts

Kossuth rádió – „Vendég a háznál” interjú

2022.08.23-ai adás 2022.08.24-ei...

Continue reading
by Tóth Borbála

Magyarország videós arcképcsarnoka 2012 – Tóth Borbála

...

Continue reading
by Tóth Borbála

Szakmai interjúk: „Hegyvidék tv”- Minőségi idő

Hegyvidék TV-n leadott 3 műsor, itt is megtekinthető, ajánlom mindenki figyelmébe...

Continue reading
by Tóth Borbála