14:00 - 20:00

Kedd - Szerda - Csütörtök

1026 Budapest

Szilágyi Erzsébet fasor 45/b

+36 30 242 2612

borbala.toth2@gmail.com

KAPSZLI – Genodráma – műhely

GENODRÁMA MŰHELY

Tóth Borbála
Klinikai – és mentálhigiéniai szakpszichológus, családterapeuta, pszichodráma-vezető

„Ki emlékszem, hogy több vagyok a soknál,
Mert az őssejtig vagyok minden ős- …”
József Attila

Genodráma műhelyre várom mindazokat, akik szeretnének rálátni saját családfájukra és családi mintázataikra. A Genodráma az egyént a családi viszonylatainak rendszerében látja. A módszer magában foglalja a családterápiában már meghonosodott genogram, (családfa) felvételt, amelyet dramatikusan dolgoz tovább. Így olyan transzgenerációs térképet kapunk, ahol a három generációt magában foglaló családfa kézzelfogható reprezentációját adja a komplex családi mintáknak. Ebben a keretben lehetőség nyílik a jelen élethelyzeti problémák és elakadások hátterében meghúzódó, a bennünk élő családi mintázatokkal szembe nézni. A
fókuszban a családtagok közötti kapcsolatok intenzitásának megjelenítése áll. Az ismétlődő, a személyes fejlődést gátló tudattalanul cipelt minták felismerésével és feldolgozásával lehetőség nyílik ezeknek a mintáknak a személyre és a családra ható korrekciójához, átdolgozásához.

A csoportkeret a családi narratívák (elbeszélések) révén lehetőséget nyújt, hogy bepillantást nyerjünk a családi tudattalan felbukkanó tartalmaira.

A műhelymunka egy-két esetben lehetőséget biztosít a családfák dramatikus színpadra állítására, megjelenítve azokat a családi „örökségeket”, amelyekből a protagonista nemcsak az elakadásokat érheti tetten, hanem ahonnan a családi erőforrásait is merítheti.

Visszajelzés:

Kedves Borbála!
Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem a pénteki genodrámán. Igyekszem leírni mit is mutatott az én szemüvegem.
 
Mikor bementem a terembe, egy nagyon kedves nő fogadott minket. Nem láttam még ilyen mosolygós szemet eddig.
Bizalmat, figyelmet adtál a kisugárzásoddal. Olyan mintha érzelmekkel kommunikáltál volna, vetted volna fel a kapcsolatot az emberekkel.
Bocsánat, h erről írok, csak nekem nagyon fontosak ezek a dolgok, elég nehezen bízok…én is keresem a hivatásom, és szeretném a nőiességemmel, lelkületemmel összeegyeztetve megtalálni azt. Ebben nagyon jó példa voltál számomra.
Persze a módszer szuper volt, a játékok nagyon szépen mélyültek, nagyon szépen jutottunk egyre beljebb és beljebb általuk.
Jó volt a fizikai kontaktus, mikor kézen fogva lehetett magamról beszélni, körbe körbe…olyan volt mint egy örvény, ami visz oda, ahová magam nehezen mennék.
Az egész egy tánchoz hasonlított….bizalom, szeretet alakult ki köztünk, és a végén azt éreztem, hogy szeretnék ebbe a csoportba tartozni, hiányozni fognak azok az emberek, ezek az élmények, és még olyan sokminden jutott eszembe amerre mennék ezzel a csoporttal.
 
Amit még fontosnak tartok visszajelezni, h utólag rájöttem, hogy hihetetlen erős szerepe volt azoknak az embereknek is, akik a helyükön maradtak, és úgy bánom, hogy ezt nekik nem tudom elmondani már.
Így leírnám neked:Volt valaki aki mindig mászkál ki-be, az életemben is voltak ilyen emberek…a másik nő hasonlított a nagynénémre, aki az egyetlen egészséges ember, de én távol tartom magam tőle, mert érzelmeket nagyon elnyomja…és volt egy elemző lány, aki megjegyezte, hogy minden milyen jól áramlik, az magamban egy külső figyelő rész, pont így beszélek én is magamról magamban…
 
Köszönöm még egyszer, nagyon összeillőnek éreztem a módszert a személyiségeddel, nagyon nagy bizalom tudott ettől kialakulni.
T.Gy.

Related posts

Kossuth rádió – „Vendég a háznál” interjú

2022.08.23-ai adás 2022.08.24-ei...

Continue reading
by Tóth Borbála

Magyarország videós arcképcsarnoka 2012 – Tóth Borbála

...

Continue reading
by Tóth Borbála

Szakmai interjúk: „Hegyvidék tv”- Minőségi idő

Hegyvidék TV-n leadott 3 műsor, itt is megtekinthető, ajánlom mindenki figyelmébe...

Continue reading
by Tóth Borbála